Pri nákupe nad 35€ doprava zadarmo!

Južná Kórea časť.1

Ahojte,

týmto blogom začnem sériu venovanú práve krajine, odkiaľ pochádzajú naše náplasti, a to Južnej Kórei. Pre veľa ľudí z naších končín sveta nie je žiadnou novinkou, že Južná Kórea je mekkou všetkého revolučného spojeného s kozmetikou, telesnými úpravami a starostlivosťou o pleť. Schválne som napísal „ľudí“, pretože aj keď v Európe sa jedná hlavne o nežnejšie pohlavie - v Kórei a Japonsku sú to aj muži, ktorí minú nemalé peniaze na starostlivosť a úpravu svojho zovňajšku (viac o tejto téme si napíšeme v ďalších pokračovaniach blogu).

Prečo je to tak?

Kórejčania (a nie len oni, ale aj zvyšná časť ázijského kontinentu) vidia ideál krásy v hladkej a snehobielej pokožke. Okrem toho sú posadnutí aj ideálnym tvarom rôznych partií tváre a tela. Lámanie kostí na nohách kvôli predĺženiu celkovej výšky, zosekavanie čeľustnej sánky, zväčšovanie pŕs, plastika nosa/ viečok/ pier, to sú len niektoré z extrémnych premien, ktoré sú Kórejčania ochotní podstúpiť kvôli uspokojeniu svojich, ale aj spoločenských noriem.

5601566edd0895ca198b45b8-1536-1152

Kórejská societa je veľmi súťaživá a má vysoké nároky na ľudí. V Južnej Kórei žije polovica populácie v hlavnom meste Seoul, ktoré je 6. naľudnatejšie mesto na svete. Určite si viete predstaviť, že tu uvidíte viac ľudí, ako v bežnom hromadnom dopravnom prostriedku na Slovensku (ak nerátame autobusy 31 a 39 smerujúce v špičke na internáty v Mlynskej Doline, alebo opačne. Kto nezažil, ten nevie J ). Okrem toho sú neustále konfrontovaní ohľadne svojho výzoru. Pár z dôvodov pre úpravu vizáže je:

  • Dôležitá pracovná pozícia (Kórejčania musia zasielať so svojim životopisom aj svoju fotografiu)
  • Svadba
  • (Znovu)získanie sebadôvery
  • Návrhy na zmenu od kamarátov/kamarátok
  • Spoločenské trendy

A už sa stačí len rozhodnúť, ktorým smerom sa chcete vybrať:

  • Chcem vyzerať čo najprirodzenejšie?
  • Chcem vyzerať čo najunikátnejšie?
  • Chcem sa len trochu odlíšiť?


Premenných v rovnici je veľa a peňazí tak málo. Aj keď Kórejčania vedia vďaka bohatej histórii docieliť veľa 
úprav ľudovými receptami, na niektoré zákroky sú bez pomoci prikrátki. Tu prichádzajú na rád vymoženosti plastickej chirurgie a kozmetického priemyslu. Korejky a Kórejci neváhajú minúť nemalé peniaze práve na kvalitnú kozmetiku a plastické operácie. V Kórei sa nepozerajú na cenu, ale na výsledok. Južná Kórea sa preto radí už dlhé desaťročia medzi priekopníkov vo výrobe a vývoji kozmetických výrobkov. Medzi tieto produkty patria aj naše náplasti, ktoré sú unikátne zložením aj formou v akej sme ich na náš trh priniesli.  To, čo je pre Európanov prevratnou novinkou je pre Kórejcov už dávno zaužívanou súčasťou kozmetickej výbavy.

Na ďalší blog z tejto série sa môžete tešiť už čoskoro…